|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
TAKIM TARAFTAR : GALATASARAY
PSN NETWORK : koldemir
FİFA TAKIM : raistlin
PES TAKIM : milan
BİOGRAFİ : .....
DOĞUM TARİHİ : 13.08.1983
|
son çıkan tartışmalar ve lig hakkında açıklama
uzun zamandan beri bu ligleri yapıyorum. sanıyorum 2 sene kadar oldu. bu süre içerisinde kaç farklı yerde kaç lig yaptım hatırlamam mümkün değil. bu liglerin çoğu bu sitede gerçekleşti. ve gerçekleşmeyede devam edecek.
bütün bu liglerin kuralalr kısmında 1 numaralı maddeye bakarsanız ve iyice okursanız herşeyin temelini anlayacaksınız demektir. 1. kuralda ilk cümlede ne yazar biliyormusunuz ; "bu ligdeki 1. amaç kesinlikle ve kesinlikle eğlencedir" bu lafı lütfen aklınızın bir köşesine yazın. bu kadar ligde sanırım en çok tartışma yaşadığımız lig bu oldu. bunun sebebini geniş açıdan bakınca inanın kestiremiyorum. sanırım birinci sebeb ligin mevcudiyetinde çok daha hırslı arkadaşlar bulunması gibi. bu kötü birşey değil tabiki ama yeri geldiğinde çığrından çıkabiliyor. şu ana kadar bir çok sorun çıktı. bir çok arkadaşımız ligden ayrıldı. kendileri çeşitli sebebler sunsada altlarında yatan nedenleri biz çok iyi biliyoruz. her çıkan kişinin neden ve hangi amaçla çıktığını, şu anda hangi durumda olduğunu çok iyi biliyoruz. bu konuya daha sonra değineceğiz. gelelim en son tartışmamıza. bildiğiniz üzere fifa transferli ligleri başladıktan sonra biz 3 kişi olarak (ben, ersin ve can) 2 lige yetmemeye başladık. benim pes'in online'nından nefret etmeminde etkisiyle kendimi ve can'ı fifa ligine kaydırdım. ersin'e yardımcı oluyordum tabi ama bütün yük onun üzerineydi. bunun üzerine ersine yardımcı almaya karar verdik ve trasnfer takibinde başarılı bulduğumuz yusufu atadık. yusuf açıkçası hem oyuncu hem yönetici olmayı kaldıramadı. kendi isteği ile görevden ayrıldı. bizde yerine herkesin saygı duyduğu murat abiyi (ambiante) göreve getirdik. kendisi okandar'ın ona yardımcı olması şartı ile kabul etti. bu arada fifa liglerinede max1903 yönetici olarak geldi. ben bütün liglerin en başındaki denetçi olarak bulunma kararı aldım. murat abiyi tanıyanlar bilirler özünde çok iyi bir insandır. şu ana kadar yaptığı uygulamalar ilede takdir topladı. açıkçası ligde hem yusufun, hem murat abinin ve tabii herzamanki gibi ersinin çabaları ile daha düzenli bir hale geldi. murat abi emrenin trasnferlerini iptal ederkenki duygularını anlıyabiliyorum. burada ona sonuna kadar hak veriyorum. çünkü transferlere baktığımda ciddi dengesizlikler bulunmakta. bunu pes'i biraz oynayan herkes bilir. hızlı ve body'li adam pes'de işi bitirmek demektir. bunu göz önüne alarak baktığınızda transferlerin dengesiz olduğu gün gibi ortada. tabi bunda suç oyuncuyu alanda değil verende. sonuçta iki tarafta kendi iyiliğini düşünmek zorunda. yani burda asla ş"eğlence için oynuyorsunuz almayın böle dengesiz adamlar" demiyeceğim. çünkü bu saçma olur. fırsat bulan alacaktır oyuncuyu. ama şimdi birde madalyonun öbür yüzü var. bu yönetim özellikle yeni gelen oyuncularda bazı şeylere müdahale etmek zorunda. çünkü yeni gelen biri hevesle transferlerini yapıp daha sonra hayal kırıklığına uğrayıp hem şikayet edebiliyor, hemde ligi karıştırabiliyor. artı olarak farklı yönlerede çekebiliyor olayı, ligi bırakabiliyor. gelecekte bunu engellemek adına yeni üyenin acemilikle yaptığı dengesiz transferleri engellemek çok daha iyi bir önlem oluyor. okanında burada haklı olduğu noktalar var. öneriside kısmen bakıldığında mantıklı. zaten her zaman söylüyorum okan şu ana kadar gördüğüm en mantıklı üyelerden biri. ama bazı yönler varki bunlara uymuyor önerdikleri. bunlardan birincisi yukarıda bahsettiğim olayı engellemesi, 2. si ise bazı trasnfer olaylarına açık kapı bırakması. benim burada kızdığım olay ise şu. en ufak bir konuda zaten önceden hazırlanmış laflar, zaten önceden belirlenmiş hedeflere hemen yazılıveriyor. arkadaşlar burda kimse kimseye düşman değil. sizin pesde birini yenmeniz, 40 tane şampiyonluk kazanmanız, çok iyi oyuncular almanız açıkça söyliyim kimsenin umrunda değil. biri onu yenmiş biri bunu yenmiş kimin umrunda olurki? bu kadar kin öfke neye ne niye? murat abi diyorki gayet uygun bir dille ben bu kararımı şu şu sebeblerden aldım, bu yüzden kusura bakmayın bu böyle olacak. arından tartışmalar çıkıyor. sonra 2-3 üye çıkıyor diyorki bu site şöle bu site böyle bu kural şöle ben ligi bırakıyorum. bir kısmıda "başka sitelerde var heee" diye tehditler yazıyor bize. arkadaşım sen zaten en ufak şeyde böyle ligi bırakacaksan senin olmaman bizim için daha iyi. biz iyi pes oynayan adam aramıyoruzki. biz illa gelin bizim sitemizde oynayında demiyoruz. biz burda bizimle ve diğer üyelerle adam gibi dostluk kuracak,sadece lig içerisinde değil sosyal yaşamdada bize eşlik edecek insanlar arıyoruz. ben eminim bu bırakıyorum, bırakıcam diyen adamlar bir kere bile çıkıp lig dışında organizasyonlara bakmamışlardır. kusura bakmayın ama böyle adam bence olmasın daha iyi. bizim için bu tehditlerin anlamı yok. birde şu başka siteler konusu. sanki biz bilmiyoruz başka siteler olduğunu. biz farkında değiliz başkalarının ligler yaptığını. ben size hemen yazayım adreslerini. gidin girin. biz herşeyin farkındayız. ama siz farkındamısınız o adamların bizim çimizden çıktığının, bir çoğunun burada huzursuzluk çıkararak kendi artislikleri ile gidip bizden çaldıkları ile sanki çok çok temiz ve adil bir insanmış gibi lig yaptığının, sonra en ufak fırsatta kendi hırsları ve tatminleri için herkesi ve herşeyi yok sayarak arkanızdan iş çevirdiklerinin ve en sonunda çoğu üyesinin yüzüne küfrederek kovduğunun? (pesium hariç) allah aşkına bana başka sitelerde var bana en ufak laf etmeden gitsinler o sitelere. ben çok daha memnun olurum bu şekilde. en baştaki cümleyi yazmıştınız sanırım bir kenara. şimdi murat abi size demişki ben kararımdan dönmeyeceğim kuralı uygulayacağım sebebi şu şu. bu aşamada aklınıza yukarıdaki cümleyi getirsenizde bir de o açıdan baksanız acaba yine bu olaylar olacakmı? sonuç olarak murat abi'nin verdiği kararlar uygulanacaktır arkadaşlar. bu konuyla ilgili murat abiye her türlü seviyeli itirazı yapabilirsiniz, her türlü öneriyi saygı çerçevesinde sunabilirsiniz (tıpkı okan'ın yaptığı gibi) kabul görür veya görmez. ama samimiyetle yazıyorumki bundan sonra site üzerinden ikili tartışmalara girenlere önce ceza vereceğim devam ettirmesi halinde sonra ligden ben atacağım... umarım hepiniz bu lign eğlence amaçlı olduğunu idrak eder ve kişisel çatışmalara bir son verirsiniz. bizim için her üyemiz en az adminimiz kadar değerlidir ve her üyemizi mutlu etek için elimizden geleni yaparız. yeterki onlarda bizi bilsinler... saygılar... (bu konuyu yoruma kapatıyorum çünkü artık tartışma istemiyorum.sadece yöneticiler dilediğini yazabilirler.)
Konu raistlin tarafından (02-20-2009 Saat 16:40 ) değiştirilmiştir.. |
| raistlin isimli Üye şuanda online konumundadır |
|
|
#2 (permalink) |
|
PesTurkiye 1.Lig Futbolcusu
TAKIM TARAFTAR : Beşiktaş
PSN NETWORK : ambiante
PES TAKIM : Beşiktaş
DOĞUM TARİHİ : 26.05.1977
|
Hiç durmadığım kadar sessiz kalıp olanları biraz izlemek istedim.
Melih çok net çok düzgünce birçok şeyi anlatmış yukarda. Bir çok iyi mesajı içinde kendisine teşekkür ederim. Melihe de bu konuda ters gelen şeyler vardı ama onun sergilediği tutum şu. Bana burda bir sorumluluk verdi ve verdiğim kararların arkasında duruyor. Onun baktığı çok geniş bir açı. Burda sizde bana bu görevi verdiniz. hemen hemen herkesin onayı ile geldim ama her olay üzerinde verdiğim kararları tartışıyorsunuz. Arkadaşlarım burda sizin memurluğunuzu yapmaya gelmedim ben. Öyle olsaydı sadece maç skorlarınızı girer,bütçenizi günceller,kadronuza yeni transferlerinizi işlerdim. Bunları yapmıyormuyum tabiki de yapıyorum ama benim görevim burda bunları yaparkende insiyatif kullanarak bazı kuralları yerine getirmek. Burda insiyatifim konusunda şüpheleriniz var çıksın bir aday açsın konusunu alsın desteğini olsun başkan. Bende bu başkanın başkanlığı altında ligime devam edeyim. Yapıcı olalım lütfen. Burda bir karar verildiği zaman bundan her zaman biri memnun kalacak biri memnun kalmayacak. Bende buraya karar vermeye bu geminin dümenine geçmeye geldim. Üst yönetim benim kararlarımın arkasında durup adaletime güvenirken bundan sonra aynı şeyi sizden de bekleyeceğim kararlarımı alırım sizlere sunarım saygı ile gelen eleştrilere cevap veririm. Fakat terbiye sınırları aşıldığı zaman tepkim sert olur bunu şimdiden söyleyeyim. Giden arkadaşlar varmış ben abileri olarak yinede kalmalarını rica ettim. Bu kararlarından döndürmeyecekse yolları açık olsun. burda 4 kişi kalsak da bu lig devam edecek. Bir yerde bir arkadaşım kurallar önceden yazılsın öle herşey net olur dedi. unutmayın ki bu iş bizim hobimiz. Oturup da lig kuralları yazacak halimiz yok. Geçirdiğimiz tecrübeler ile burda adaleti sağlayacağız. Burda dikatatörlük falanda olamaz ben kararlarımı tek başıma almıyorum. Fakat fikrini aldığım kişiler burda yönetici sıfatında olan kişilerdir. |
| ambiante isimli Üye şimdilik offline konumundadır |
|
|
#3 (permalink) |
|
Administrator
|
bu lign elbette kuralları var. ama murat abinin dediği gibi oturup fifa kural kitabı yazacak halimiz yok. bunu yapanlarıda görüryoruz defalarca o kuralları editlemek zorunda kalıyorlar. biz dürüst oluyoruz sadece. elimizden gelen bu...
|
#4 (permalink) |
|
PesTurkiye Süperlig Futbolcusu
PSN NETWORK : okandar
FİFA TAKIM : okandardogan
PES TAKIM : GALATASARAY
BİOGRAFİ : BILLING SYSTEMS
DOĞUM TARİHİ : 23-Ocak-1983
|
Ben De GEnel olarak katılıyorum , zaten hep aynı şeyleri söyledim ,
ancak sorunlar 2 kuraldan çıktı bence: 1. Kural Murat Abi'nin gerçekten akıllıca düşündüğü yeni gelenlere transfer kapalı olsun net kuralı gerçekleşemedi , daha önceden bunu öngürmüştü zaten. 2.Kural koyulamamasına rağmen , insiyatifin yüksek kullanılması oldu , bu kadar itiraza halk oylaması açıp kavgasız gürültüsüz bu işi hallederdik. 3.Draft olayında açık arttırma bu site her zaman olmalı , güzel zevkli , ancak herkes adamları aynı anda öğrenmeli. Ya da oylama ile 10 ıyuncu arasından 5 adam drafta çıkmalı ya da kura ile çekilmeli ki kimse haksız rekabet ile gelecek planı yapmasın ya da yapmış gibi görünmesin(ki bu olayda bence böyle göründü aslında o şekilde olmasa da) 4. Her Konuda Herkesin Fikri alınmalı , fikrini kabaca söyleyenlerin dikkate alınmamalı , kibarca , açıkça söyleyenlerin fikirleri kişiler arasında oylamaya gidilmeli , kimse çoğunluğa itiraz etmez , ama en saygı duyduğumuz Murat Abi bile yanlış karar verebilr ve verdiğinde kaos olabilir. |
| okandar isimli Üye şimdilik offline konumundadır |
|
|
#5 (permalink) |
|
Administrator
|
o değilde sen nasıl mesaj atabiliyon olm kapalı konuya
![]() ![]()
|
#6 (permalink) |
|
PesTurkiye Süperlig Futbolcusu
TAKIM TARAFTAR : Galatasaray!
PSN NETWORK : gscanh
FİFA TAKIM : the_answer
PES TAKIM : Messi :)
DOĞUM TARİHİ : 02.11.1989
|
YAHU BUNLARI HAKİKATEN ÜZÜLEREK OKUYORUM.. BEN DEVAM ETME KARARIMI MURAT ABİ İSTEDİ DİYE VERMİŞTİM O GEREK KALMADI DEDİĞİ İÇİNDE VAZGEÇTİM..yahu kimler kimler benden agueroyu istedi kimleri kimleri verdilerde vermedim hepiniz bilirsiniz..klose+40m o kadar komik bi teklifki aguero için ve murat abim bu teklifi iptal etmiş dengeler bozulmasın diye ve itiraz ediyorsunuz zamanında murat abi gibi karar verilmedi bende dahilim bu kararı vermeyenlere herkesin murat abiyi takdir ediceği yerde eleştirmesi beni hakikaten cok uzdu
![]() not:belki diceksiniz ula can sen bırakmasaydın olmazdı zaten ama dediğim gibi ozel sebeplerim var onları soyleyip yeni tartısmalara yol acmak,insanlarla aramın bozulmasına sebep olmak istemiyorum gerekte yok zaten geçmişteki şeyleri açmanın o yuzden konuyu buraya çekmeziseniz sevinirim..