|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
TAKIM TARAFTAR : GALATASARAY
PSN NETWORK : koldemir
FİFA TAKIM : raistlin
PES TAKIM : milan
BİOGRAFİ : .....
DOĞUM TARİHİ : 13.08.1983
|
championship manager 2010 demo inceleme
![]() Yönetmek’mi, yönetilmek’mi? CHAMPİHONSHİP MANAGER 2010 DEMO Futbol nerede başlar? O içimizi titreten mabed’lerin tam ortasındaki beyaz noktada mı? Yoksa meşin yuvarlağı 3 paslı direğin arasından geçirdiğimizde mi? Tribünden yayılan çığlık dalgası ile mi? Yoksa sahaya girdiğiniz anda mı? Hayır dostlarım. Futbol aslında ilk olarak akıllarda başlar. Önce hayal edersiniz, sonra uygulamaya koyarsınız. Bir takım için futbol aslında ilk olarak teknik direktörün ellerindeki kadro listesinde başlar. En ufak seçim bile bir kupayı kazandırabilir veya yakınına bile yaklaştırmayabilir. Tek bir söz bile bir futbolcuyu kaybettirebilir veya onu sezonun en değerli oyuncusu yapabilir. Kısacası aslında her şey düşünce ile başlar. Bunu nereden mi biliyorum? Sizin bildiğiniz yerden elbette ki. Menejerlik oyunlarından. Aslında türk oyuncu profili son zamanlarda bu konuda çok fazla gelişmiş durumda. 2003 yılına kadar genel spor oyunları seven kişiler menejerlik oyunlarına pek sıcak bakmazlardı. Sebep olarak ta “yönetemediğim bir maçı neden oynamak isteyeyim ki?” olurdu. Ancak son zamanlarda bu saçma görüş kırıldı. Ve insanlar menejerlik oyunlarını keşfetmeye başladı. Buna başlanan ilk oyun ise şu anda konumuz olan oyun. Eski dost championship manager 2010 yılında ve bu kez iddialı geliyor. Si games edios’tan ayrıldıktan sonra popülaritesini kısmen kaybetmiş bir oyun cm. 2005 yılından beri football manager gibi ciddi bir rakip edinmiş durumda. Ancak şunu kabul etmeliyizki bir efsaneden söz ediyoruz. Öyle ki “cm diyorsa doğrudur” gibi bir söz bile kabul edilmiş durumda. Yeni bir transfer duyduğumuzda “ben bunu cm’den biliyorum süper adam” diyenlerin sayısı hiç az değil. Ancak dediğimiz gibi ivmesini kaybetmiş durumda. Sanırım bu sene buna bir son veriyor efsanemiz. ![]() Demoyu Championship Manager 2010 Yarişmaya: adresinden indirebiliyoruz. Ki bende öyle yapmış bulunmaktayım. Yani bu yazıyı kafamdan yazmıyorum merak etmeyin. Bu sene cm iddialı giriyor derken aslında birazda bu adres’ten yola çıkıyoruz. Fark ettiyseniz adresin başı turkish challange. Evet yanlış duymadınız cm bu sene tarihinde ilk kez orijinal olarak Türkçe desteği ile geliyor. Artık ekstra yamalar ile Türkçe yapmak ile uğraşmayacağız. Çünkü Türkçe seçilebilir bir dil olacak. Bunun önemi cidden büyük çünkü hepinizin bildiği gibi artık türk oyuncular ciddiye alınmak istiyor. (kendimden biliyorum) yani şöyleki bir oyunu aldığımızda içindeki 123498 tane dilin arasında surinamca’yı görüp Türkçeyi görmemek iyice sinir bozucu olmaya başladı. Elbetteki bunun en büyük sebebi ülkemizdeki kopya oyun. Ama artık bunun bir bahane olmaktan çıkması gerekiyor. Cm bunu bahaneden çıkaran oyunlar arasına girdiği için artık özel bir yeri hak ediyor. Bunun yanında cm kendine güvenini bambaşka bir kampanya ile göstermekte. Sitemizde bulabileceğiniz linkler ile cm 2010 orjinal oyununu siz kendi belirlediğiniz bir fiyat ile satın alıp indirebileceksiniz! Evet geriye dönüp bir daha okuyun. Sizin belirleyeceğiniz bir fiyat ile dedim. Hayır kendimdeyim. Sakin olun. Sadece 2.5 euro’luk mecburi masraf’ın üzerine minumum 0.01 euro olmak üzere istediğiniz fiyatı koyarak full oyuna piyasaya çıkmadan sahip olabileceksiniz. Türk lirası hesabından yaparsak minumum 5-6 tl gibi bir rakama orijinal oyun sizin olacak. Üstelik 3 kere aynı pc’ye kurma hakkı ile. Peki cm neyine güvenerek bunu yapıyor. Eh artık oyuna geçelimde bu sorunun cevabını bulalım. görsel futbol... Oyunumuza başlıyoruz. Tamamen değişmiş bir arayüz ile beraberiz. Mavi tonların hakim olduğu modern bir menü var. Hemen takımımızı seçerek oyuna giriyoruz (Galatasaray tabiî ki) ne yazık ki en son kadrolar yüklü değil ancak bu orijinal oyunda update ile çözülebilen bir durum. Bu yüzden es geçiyoruz ve takımımızı kurmaya başlıyoruz. Türkçe desteği gerçekten çok iyi görünüyor. Ufak tefek tercüme sorunları dışında %100 türkçe bir arayüz’e sahibiz. Bu sayede oyunun ayrıntısına çok daha iyi girebiliyoruz. İlk dikkatimizi çeken şey taktik ekrandaki gelişimler. Artık çok daha ayrıntılı taktik diziliş ve komutlar verebiliyoruz. Benim en çok beğendiğim özellik serbest atışlardaki yenilik oldu. Artık kurduğumuz yeni serbest vuruşları hemen o anda 3 boyutlu olarak deneyerek sonuçlarını görebiliyoruz. Bunun yanı sıra arttırılan seçenekler ile iyice ayrıntıya girmek mümkün olmuş. ![]() Genel olarak geri kalan menüler temelde aynı olmasına rağmen bir çok ek seçenek ile çok daha ayrıntılı bir oyuna dönüşmüş cm. örneğin izleme menüsünde (scout) artık hangi bölgeye ne kadar yatırım yapacağımız ve ne tarz şeyler aradığımızı ayrı ayrı seçebiliyoruz. Bunun yanında trasnsferlerdede her bir bölge için ayrı durumlar koşullandırmak mümkün. Biz esas konumuza gelelim. Cm yepyeni bir maç motoru ile karşımızda. 3 boyutlu ortama sonunda geçiş yapan cm yeni oyun motoru üzerinde çok fazla uğraşmış gibi. Öyle ki her bir oyuncuda 500 animasyona varan motion capture kullanılmış ve buda oyunu oldukça yumuşatmış. Çok iyi animasyonlar ve görüntüler var karşımızda. Bir menejerlik oyununda görmeye alışmadığımız kadar ayrıntılı. Ancak yinede bazı problemler göze çarpmakta. En büyük problemde topun kontrolü ve oyuncuların saçmalaması. Ayrıca mesafeleme konusundada ciddi sıkıntılar var. Örneğin arada 2 metre olmasına rağmen yapılan penaltılar oldukça can sıkıcı. Bütün bunların full versiyonda olmayacağını tahmin ediyorum çünkü üzerinde bu kadar çok uğraşılmış bir oyun motorunun bu tarz hatalar bulundurması pek mümkün değil gibi. Genel olarak baktığımızda cm 2010 bu seneye oldukça iyi giriyor. Eski imajını oyuncuların kafasından silme amacında ve bunu başarabilecek kadarda ciddi bir oyun. Özellikle Türkçe olması ve çok ufak rakamlarla oyuncuları orijinal oyun ile buluşturması bile tercih edilmesi için başlı başına bir sebep. Full oyunu merakla beklemekteyiz…
|
|
#2 (permalink) |
|
Administrator
TAKIM TARAFTAR : Galatasaray
PSN NETWORK : ahmetytm
PES TAKIM : Manchester United
BİOGRAFİ : Öğrenci
DOĞUM TARİHİ : 15.09.1991
|
Cm efsanesi eski günlerine dönemez gibi gözüküyor hala ama hiç belli olmaz.İnsanlar Fm'yi benimsedi bakalım bu sene cm Türkiye'de nasıl karşılanacak.İstediğin kadar öde kampanyası çok iyi olmuş heralde satışlarda bir patlama yaşanır (umarım).
|
|
#3 (permalink) |
|
Administrator
TAKIM TARAFTAR : FENERBAHÇE
PSN NETWORK : PESMARADONA
FİFA TAKIM : FREİBURG
PES TAKIM : GETAFE
BİOGRAFİ : TELEKOMÜNİKASYON
DOĞUM TARİHİ : 15.09.1973
|
Emeğine,kalemine,becerine sağlık melih,
bende 700 küsür mb oyun demosunu indirdim, ayrıntılar hoşuma gitti, bence CM eski günlerine dönecek gibi görünüyor.
![]() -PES2008 ( PS3 )19.07 Dünya Fenerbahçe'liler Günü Kupasi Şampiyonu -FİFA09 ( PS3 ) 8.SEZON CHAMPİONSHİP ŞAMPİYONU( ASTON VİLLA ) -PES2010 ( PS3 ) 12.SEZON CHAMPİONSHİP ŞAMPİYONU ( BOCA JUNİORS ) -1.FİFA12 ONLİNE RANKED LEAGUE ŞAMPİYONU( ROMA ) ![]() ![]() ![]() |
| MARADONA isimli Üye şuanda online konumundadır |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
PesTurkiye OFFLİNE TURNUVALAR Bölüm Moderatörü
PSN NETWORK : LeOeRcn
FİFA TAKIM : LéO
PES TAKIM : BarceLona
BİOGRAFİ : futboL
DOĞUM TARİHİ : 25.07.1991
|
çok güzel yazmışsın abi emeğnie sağlık.. bende indirdim demosu ama benim pc biraz eski olduğu için çok kasıyo kaldırıcam birazdan.. ben begendim şahsen oyunu menüler fln ayrıntıları falan hoşuma gitti.. bu sene cm iş yapar gibi..
|
| LéO isimli Üye şuanda online konumundadır |
|
|
|
#5 (permalink) |
|
PesTurkiye Süperlig Futbolcusu
TAKIM TARAFTAR : Galatasaray!
PSN NETWORK : gscanh
FİFA TAKIM : the_answer
PES TAKIM : Messi :)
DOĞUM TARİHİ : 02.11.1989
|
aslında cm nin eski gunlerine donme konsepti yanlıs
bizim cm diye bildiğimiz şey suan fm sadece...isim degil onemli olan yapımcının si games olması..yani fm =cm suanki cm=oyle bişi işte![]()
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Administrator
|
ben oyunu beğendim.Alabilirim...
|
|
#7 (permalink) |
|
Administrator
PSN NETWORK : PESMARADONA
FİFA TAKIM : FREİBURG
PES TAKIM : GETAFE
BİOGRAFİ : TELEKOMÜNİKASYON
DOĞUM TARİHİ : 15.09.1973
|
bende çok beğendim,her yönü ile 10 numara olmuş,
kesinlikle alıyorum
![]() -PES2008 ( PS3 )19.07 Dünya Fenerbahçe'liler Günü Kupasi Şampiyonu -FİFA09 ( PS3 ) 8.SEZON CHAMPİONSHİP ŞAMPİYONU( ASTON VİLLA ) -PES2010 ( PS3 ) 12.SEZON CHAMPİONSHİP ŞAMPİYONU ( BOCA JUNİORS ) -1.FİFA12 ONLİNE RANKED LEAGUE ŞAMPİYONU( ROMA ) ![]() ![]() ![]() |
| MARADONA isimli Üye şuanda online konumundadır |
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Administrator
|
pek oynayamayacak olsamda pcmde dursun mutlaka zaman bulup oynarız.Bir kaç eksiği var oyunun onu da düzelttiler mi tamam.On numara oyun olur.3 d kamerası da gayet güzel.Fm'nin 3 d kamerası çok kötü mesela...
|
|
#9 (permalink) |
|
PesTurkiye Amatör Futbolcu
TAKIM TARAFTAR : Fenerbahçe
FİFA TAKIM : Avril
PES TAKIM : Milan
|
Güzel yazı, ellerine sağlık kardeşim...
Pes'de bizim tayfaları duman etsem de, menajerlik oyunlarına gelince nedense hep çuvallıyorum Öte yandan CM eski efsanelerden bir tanesi. Özüne dönmesini en çok biz istiyoruz. Zira yazarın da dediği gibi bu türü sevmemiz Cm gibi oyunlar sayesinde oldu. Umarım demo'daki potansiyelini korur ve güzel bir oyun gelir karşımıza. Özledim yaw 5-0 yenilmeyi![]()
|
|
|
#10 (permalink) |
|
PesTurkiye Yıldız Futbolcu
TAKIM TARAFTAR : gs
PSN NETWORK : cgncoskunirmak
FİFA TAKIM : INTER
PES TAKIM : kendi takımları =)
DOĞUM TARİHİ : 18.09.1985
|
oyun yarın elimde...yine Antalyasporla güzel bir kariyer açarım sizlere
forum yönetiminden isteğim : Lütfen CM kariyer bölümü açalım ![]()
|