www.PESTURKIYE.com || PES2009 , Online Turnuva , Offline turnuva , Fifa11 , PES2011 , PES2010, PES2008 , Fifa10 , Yamalar , Patch , Skin , Face , Forma , Kits, Yüz , Forma , Turkcell Super Lig

Anasayfa Kayıt ol Forum Sohbet Odası Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et
User Info Statistics
Geri git   www.PESTURKIYE.com || PES2009 , Online Turnuva , Offline turnuva , Fifa11 , PES2011 , PES2010, PES2008 , Fifa10 , Yamalar , Patch , Skin , Face , Forma , Kits, Yüz , Forma , Turkcell Super Lig > OYUN İNCELEMELERİ > MELİH'in Kazanı

MELİH'in Kazanı Pesturkiye Editörümüz Melih Koldemir ( Raistlin ) in Oyun inceleme , arastırma , yazı ve makaleleri.

Alt 06-19-2009, 11:34 AM   #1 (permalink)
Administrator

raistlin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Takım : GALATASARAY
Psn Network : koldemir
Pes Nick : raistlin
Pes Takım : milan
Biografi : .....
Doğum Tarihi : 13.08.1983

Prototype oyun incelemesi

O seçilmiş birimi, yoksa tamamen bir kaza mı?

PROTOTYPE

“ Asla böyle düşünmemiştim. Hiç böyle bir şey hayal etmemiştim. Hayatım boyunca birçok şeyi kolayca yaptığı biliyorum. Hatta bir keresinde arka bahçedeki küçük potaya smaç yaptığımı bile hatırlıyorum. Ama hayatımın hiçbir döneminde 40 katlı bir gökdelenden bir diğerine zıplamayı, yada bir helikopteri sadece ellerimle düşürmeyi hayal etmemiştim. Belki birkaç ağır kovayı kaldırmayı başarabiliyordum ve evet belki lisede kızlara hava atmak için birkaç ağır şey daha kaldırdım. Ama hiç birisi biraz önceki karmaşada bir askerin kafasına fırlattığım minibüs kadar kolay kalkmamıştı yerinden. Vücudumu kaplayan zırhtan bahsetmiyorum bile. Damarlarımın verdiği çelik hissi bile bu kadar güçlü değil. Bir virüs’ün hayatımı bu kadar değiştirmesi inanılmaz bir şey. Bana ne olduğunu bilmiyorum ama artık insan olmadığımı biliyorum. Bu virüs bana çok şey kazandırdı ama bir o kadar’da kaybettirdi. Kız kardeşim bile bana korkuyla bakıyor artık. Eh sanırım benimde kardeşim insanları parçalayarak onları “emseydi” , onların hafızalarına sahip olabilseydi ve hatta onların şekillerine girebilseydi bende ondan korkardım. Ama ben bunları istemezdim ve istemiyorum. Kardeşimin yeniden bana yaklaşmasını bütün güçlerime değişirim. Bunu bana yapanlar hesabını vermeli. En acı yoldan olsa bile…”

Alex Mercer. Sıradan bir adam. Sıradan bir şehirde sıradan bir hayat yaşayan sıradan bir insan. Hayatı tek düze. Bekar. Kız kardeşi’nden başka kimi kimsesi yok. Hayata bir etkisi yok. Bir beklentisi yok.
Ancak yine sıradan bir New York gününde, New York’un sıradan morg’larından birinde adı dahil hiçbir şey hatırlamayarak uyanınca aslında pekte sıradan biri olmadığının farkına varan biri. O aslında bambaşka bir insan. Ah pardon. İnsan demek pek doğru değil. Aslında o bambaşka bir “şey” demeliydik. Nede olsa o 7 milyar insanın bulunduğu dünyanın en güçlü bio silahı. Peki bir seçilmiş mi yoksa sadece bir kazamı?

Radical ent. adı gibi çok radikal oyunlara imza atan bir firma. Daha önce scarface gibi cesaret isteyen oyunların yanında hulk gibi klasikleri ekrana kısmen de olsa başarı ile dökmüş bir ekip. Genelde sandbox (yani serbest dolaşım oyunları. Gene anlamayanlar varsa gta diyelim) tarzı oyunlar yapıyorlar. Yine bu tarz bir oyun ile karşımızdalar. Ama bu kez bambaşka fikirler var. Ve bu kez bir efsane yaratma yolunda ilerliyorlar. Kafanızdaki bütün oyunları silin. Çünkü bu sefer daha önce görmediğiniz şeyleri yapacak ve daha önce olmadığınız kadar kötü olacaksınız. Prototype bzlerle…

The one…

Nasıl başlamalı ki bu oyuna. Anlatacak çok şey var ama anlatacaklarımın hiçbirini tam manası ile anlatabileceğimi de sanmıyorum. En iyisi direk oyuna dalmak sanırım.

Konuya biraz yazının girişinde değindim sayılır. Yinede ufakta olsa değinelim. New york şehrindeyiz (evet yine new york) Gentek isminde bir firma insan vücudu ve gen’leri üzerine çalışmalar yaparken bir virüs yayılmasına sebep oluyorlar. Bu virüs insanlarda çok kötü değişimlere yol açıyor ve üstelik bulaşıcı. Bu karmaşada biz bir gün morg’da üzerimizde otopsi yapılırken uyanıyoruz. Hafızamız yok ama bambaşka şeylerimiz var.

Aslında biraz spoiler olacak ama oyuna ilk başladığımız yer bu değil. Oyuna sonundan başlıyoruz. Bütün güçlerimiz açık vaziyette ve bir nevi oyunu öğrenme evresi olarak. Karmakarışık bir ortamda aksiyon dolu bir şekilde başlıyoruz. Bu biraz kafa karışıklığına sebep olsa bir bakmışsınız oyunu öğrenmişsiniz.

Hemen bir paragraf da teknik konulardan bahsedip oynanışa geçmek istiyorum zira anlatacak çok şey var. Oyunumuz the incredible hulk ile aynı grafik motorunu kullanıyor (titanium engine) bu motor oldukça başarılı ve sandbox oyunlara uygun bir grafik motoru. Tabii ki daha geliştirilmiş ve oyuna göre rötuşlanmış bir çeşidi var. Öncelikle her zaman söylediğim bir şeyi tekrarlamak istiyorum. Size özgür bir çevre, yaşayan bir şehir ve 4 boyutlu geniş bir alan vaad eden oyunlarda grafik beklentisi düşük olmalıdır. Çünkü işin içine her zaman daha fazla işlem daha fazla modelleme ve daha fazla hesaplama girer. Bu açıdan baktığınızda prototype görsel olarak bence çok güzel bir oyun. modellemeler fena değil. Şehir ve çevresi iyi tasarlanmış. Sürekli olarak yaşayan ve gelişen bir şehir var önünüzde. Hastalığın an ve an yayıldığını ve bunun şehre etkisini görüyorsunuz. Işıklandırmalar biraz oyunun ortamına göre değişiklik gösterse de fena değil ama daha iyi olabilirdi. Efektler belki de grafik konusunda en iyi olan seçenek. Patlamalar, yıkılmalar, deforme olmalar göze çok hoş geliyor (özellikle alex yüksek bir yerden yere atladığında oluşan efekt çok iyi) Silah ve benzeri efektlerde oldukça iyi. Yeni nesil oyuncularımız artık çoğu oyundan çok yüksek grafikler beklemekteler haklı olarak. Ama her oyundan bir mgs 4 veya god of war performansı bekleyemeyiz. Çünkü her oyunun yapısı ve işlenişi farklıdır. Ve siz her ne kadar kabul etmeseniz de hala hiçbir konsol hatta hiçbir pc o kadar güçlü değil.
Oyunda çok fazla müzik yok. Ortama uygun olarak değişen ara parçalar var. Bunun yanında çok güzel ses efektleri yapılmış. Seslendirmeler başarılı. Değişik efektler çok iyi kotarılmış.
Oynanabilirlik konusunda ise oyun en yüksek notunu alıyor. Eliniz altında bir canavar var. Ve bu canavar’ı kontrol etmek başlı başına bir dert aslında. Ama o kadar güzel uygulanmış bir tuş düzeneği ve o kadar iyi ayarlanmış bir sensivity var ki hiç problem yaşamıyorsunuz. Onlarca yeteneğiniz arasında geçiş yapmak çok kolay. Ama buna rağmen yapımcılar çok güzel kolaylıklar düşünmüş. Mesela iki özellik arası geçiş yaparken zaman yavaşlıyor ve sizde kısa bir sürede olsa düşünme veya seçme vakti bulup rahatça aksiyona devam edebiliyorsunuz. Sanırım artık oyun yapısına geçme vakti geldi gibi.

Hala anlamayanlarınız varsa bir kez daha belirtelim oynadığımız karakter , yani alex mercer bir virüs sayesinde süper kahramanvari yetenekler kazanan bir kaotik evil (bunu nasıl Türkçeye çevirebilirim diye düşünüyorum. Sanırım “iyi bir amaca ulaşmak için kötü yollar kullanan” diyebiliriz) oyun boyunca yeni yetenekleriniz olacak ve size inanılmaz şeyler yapmanıza olanak tanıyacaklar. Bir kere inanılmaz hızlı ve güçlüsünüz. Koşarak binalara tırmanabiliyor ve çok yüksek mesafelere sıçrayabiliyorsunuz. Yere düşünce de ölmüyorsunuz merak etmeyin. Kolay kolay hasar almıyorsunuz. Kurşunlara tenis topuymuş gibi davranabiliyorsunuz. Kısaca superman’in birazcık değişik bir versiyonusunuz. Ama ondan artılarınız var. Bunlara kısaca bakalım ;

Consume ; bu ilk aldığımız yeteneğimiz. Bu cümlenin Türkçesi yok tam olarak. Ama şöyle anlatabilirim bu özelliği. Hedefinizi kendinizle bir yaparak yani bir nevi selpak havlu gibi “emerek” onun şekline girebiliyorsunuz. Bu oyunun en ilginç ve kullanması en zevkli özelliklerinden birisi. Emdiğiniz kişi ölüyor (haliyle) ve siz aynı zamanda onun hafızasına da sahip olabiliyorsunuz.

Claws ; kedileri veya kaplanları sevenler buraya. Ellerinizden çıkan bu pençeler ormanların vazgeçilmez ismi tarzanı bile korkutacaktır emin olun.

Hammerfist ; ellerinizi kocaman bir çekiç şekline sokan bu özellik ile elbette ki evlere tesisat döşemeye gitmiyorsunuz. Büyük depremler yaratabilir ve tek bir yumruk ile koca bir tankı patlatabilirsiniz. He illa para lazım diyorsanız İstanbul belediyesi yıkım ekibine başvurun. Sizi vinç olarak işe alsınlar.

Whisp ; bildiğiniz kamçı. Aslında bildiğiniz değil tabii ki. Çok güçlü ve uzak mesafelere etkili. Kullanması çok zevkli. Helikopterler üzerinde aşırı etkisi var. Güzel bir fantezi aracıda olabilirdi biraz öldürücü olmasaydı. (sapık yazar) he birde yerden çıkartabiliyoruz bunları düşmanın kafasına.

Musclear ; buda kollarınız 2008 dünya vücut şampiyonu olmuş gibi bir hale sokan özelliğimiz. Bunun sayesinde zaten rahatça yerden kaldırdığınız arabaları, dev antenleri, koca fanları vs vs. gibi şeyleri daha rahat kaldırmaya ve daha uzağa fırlatmaya yarıyor.naim Süleymanoğlu geliyor hep aklıma nedense.

Blade ; işte iki favori özelliğimden birincisi. Alması biraz dertli ama bir kere aldınız mı başka silah kullanmak istemeyeceksiniz. Aşırı keskin ve kocaman bir bıçak bu kolunuza bağlı. Ama çok keskin. Yani bir darbede bir insanı 4 parçaya bölebiliyor. Ve aşırı güçlü. Bide çok keskin. Çok kullanışlı. Çok efektif. Çok keskin olduğunu söylemişmiydim?

Shield ; bence oyundaki en etkisiz özelliğimiz. Bir kalkan yaratıyor önünüzde. Ama ilk gelen haliyle çok dayanıklı olduğu söylenemez. Birde hareketlerinizi kısıtlıyor. Sevmedim bunu geçin.

Armour ; işte ikinci favorim. Bu özelliği sevmemin birinci nedeni açtığınızda vücudunuzu kaplayan simsiyah bir zırh vermesi. Çok karizma ve güzel duruyor. Spawn’ı hatırlatıyor. İkinci sevdiğim özelliği ise bu zırh üzerinizdeyken koştuğunuzda yolunuza çıkan her şeyi fırlatıp atması. ama bunu geçin cidden çok güzel duruyor. He bide aldığınız hasarı azaltıyor tabi bu hayvani zırh. Kötü yanı hareket kabiliyetinizi azaltması.

Vision ; görüşünüzü değiştiren özellik. İki çeşidi var bir kızıl ötesi biride hastalıklı vücüdları görmenizi sağlayan infected olanı. İkincisi bir görevde mecburen kullandım. Onun harici bir kere bile kullandığımı hatırlamıyorum.

Dive ; bu bir movement özelliği. Havada kendinizi ileri atmanızı sağlıyor. Uzun mesafeler için glide ile birlikte vazgeçilmez. Double versiyonu çıkınca hemen alın.

Glide ; buda havada kısa bir süre süzülmenizi sağlayan özellik. Yukarıda dediğim gibi vazgeçilmez.

Critical mass ; bu en dehşet ve öldürücü özelliğimiz. Bunu açtığımızda ya enerjimiz full iken veya ölmek üzereyken bu devreye giriyoruz. Ve bunun sayesinde onlarca öldürücü ve geniş etki alanı olan çok etkili bir takım hareketleri yapabiliyoruz. Bunlara devastator attacks deniyor oyunda. Ve kesinlikle kullanılması gereken şeyler.

He’s stil runing and i stil killing…

Evet genel olarak özelliklerimiz böyle. Tabi bu kadarla da bitmiyor. Bunlar önemli olanlar. Aslında koca bir upgrade menüsü var ve siz oyun boyunca topladığınız experience points (ep) leri bunlara dağıtarak istediğiniz gibi gelişebiliyorsunuz. Dövüş şeklinizi geliştiren upgrade’lerde mevcut (mesela binanın tepesinden mermi gibi yere düşmek favorim)

Peki oyun nasıl bir oyun. bildiğimiz gta’yı düşünün. Oradan sadece araba kullanmayı çıkarın (zaten alex arabaya binse biraz saçma olurdu) ve kullandığınız karaktere süper ötesi güçler ekleyin. Biraz daha aksiyon ekleyin. Eğlence zaten var. Alın size muhteşem bir oyun.
Belki biraz fazla basit bir anlatım oldu ama genel olarak böyle bir oyun prototype. Helikopterleri ve tankları kaçırabiliyor, kullanabiliyorsunuz. İster ana görevde ve hikayede ilerleyebiliyor veya isterseniz şehir genelinde 6 çeşit ve yaklaşık 120 adet eventtan istediğinizi yapabiliyorsunuz. Bu event’ların arasında glide ile süzülerek bir hedefe inmeye çalışmaktan tutunda , askeri taraf da savaşarak hastalıklı kişileri öldürmeye kadar değişik seçenekler var. Görevleri yapmanın iki yolu var. Biri görev sırasında işe yarayacak birinin kılığına girerek gizlice halletmek diğeri ise Allah ne verdiyse dalıp işi bitirmek. Tabii ikisini de mecbur olduğu alanlar bulunmakta.

Consume özelliğine değinmek istiyorum biraz. Oyundaki en ilgi çekici özellik demiştik. Nedenini anlatalım. Öncelikler her consume size enerji kazandırıyor. Bu en önemli özellik. Bunun yanında mesela bir askeri komutanı consume ile kopyaladınız. Ve onun kılığında dolaşabiliyorsunuz.. Bu sayede rahatlıkla askeri bir üste girebilir veya çok rahat bir şekilde boş bir aracı götürebilirsiniz. İlerleyen bölümlerde askerlerinize emir vererek başkaları öldürtebilir veya hava desteği çağırarak bir binayı patlatabilirsiniz. Aynı zamanda takip edildiğiniz anlarda gizli bir yerde şekil değiştirerek peşinizdekilerden kurtulmanız mümkün.

Bu noktada bana göre oyunun tek eksiği olan konuya değinmemiz gerek. Yapay zeka. Aslında değinmek bile zor olacak çünkü yapay zeka neredeyse yok. Tek bir şekilde kurgulanmış ve sadece dümdüz giderek sizi yok veya hastalıklı kişileri yok etmeye yönelik bir yapay zaka var. Ama en büyük eksikliği şurada göze çarpıyor. Diyelim bir şeyler yaptınız ve askerler strike team adı verilen helikopterli birliklerle peşinize düştüler. Kılık değiştirip gözden kayboluyorsunuz. Sizi aramaya başlıyorlar. O sırada isterseniz gözlerinin önünde binaların tepesine tırmanın, hoplayın zıplayın , uçun. Kimseye zarar vermediğiniz sürece alsa sizden şüphelenmiyorlar. Yahu şehirde kaç tane bir gökdelenden bir gökdelene atlayan adam var ki? Bariz alex işte binin tepesine!

Evet çok şey anlattık ve oldukça uzun bir yazı oldu ama sanki hala anlatmadığım şeyler varmış gibi geliyor ve eminim varda. Ama biraz da size keşf edecek şeyler bırakmakta iyi olur gibi (bahaneye bak) Genel olarak protoype bir çok oyunun iyi özelliklerini almış ve çok iyi harmanlamış muhteşem bir oyun. spiderman’in hareketlerini, hulk’un yapısını ve gücünü, birçok süper kahramanda bulunan birçok özelliği almış, gta’nın oynanış şekli ve assasin creed’in oynanabilirliği ile karıştırarak ve yepyeni fikirler ekleyerek ortaya harika bir iş çıkarmışlar. Size söyleyebileceğim şey kısaca şu olacak. Evet bir takım eksiklikleri var ama her zaman böyle iyi fikirleri çok iyi uygulayan güzel oyunlar gelmiyor. Mutlaka alınması ve oynanması gereken bir oyun prototype.

İ’m no more human…

Grafik : 88
Ses : 90
Oynanabilirlik : 95
Oyun süresi : 95
Eğlence : 100
Genel : 94

Melih Koldemir

- bu oyunun incelemesinde bize destek olan aral ithalat’a teşekkür ediyoruz…

Konu raistlin tarafından (06-19-2009 Saat 11:40 AM ) değiştirilmiştir..
raistlin isimli Üye şuanda online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2009, 11:39 AM   #2 (permalink)
Administrator

MARADONA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Takım : FENERBAHÇE
Psn Network : PESMARADONA
Pes Nick : MARADONA
Pes Takım : İNTER
Biografi : TELEKOMÜNİKASYON
Doğum Tarihi : 15.09.1973

Geçen gün evde bana bu oyunu açtığında ve tanıttığında ağzım açık baktım,
eğlence dediğin gibi 100 tam puan,grafikler,ortam,onlarca özellik insanı günlerce,haftalarca başından kaldırmayacak gibi görünüyor,
Bu güzel oyun,ancak bu kadar güzel incelenip yazılabilirdi,
ellerine emeklerine sağlık melih,
yazının başındaki kova sımacı,kızlara hava olsun ağırlık kaldırma kopardı beni,mükemmel bir giriş olmuş
-------------
PES2010 ( PS3 ) 12.SEZON CHAMPİONSHİP ŞAMPİYONU ( BOCA JUNİORS )
Siz hiç bir sarrafın bağırdığını duydunuzmu?
Kıymetli malı olanlar bağırmaz.
Domatesçi, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz.
Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz.
İnsan bağırırken düşünemez.
Düşünemeyenler ise hep kavga eder
MARADONA isimli Üye şuanda online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2009, 02:37 PM   #3 (permalink)
PesTurkiye Amatör Futbolcu

Salla salla

Eline emeğine sağlık.Oyunlarımı gönder de güzelleşelim yanındada 50 tl unutma
redow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2009, 02:43 PM   #4 (permalink)
Toulouse FC Başkanı

taymer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Takım : GALATASARAY
Psn Network : tayymer
Biografi : TaMeR YaZaR
Doğum Tarihi : 21.04.90

Alıntı:
redow´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Salla salla

Eline emeğine sağlık.Oyunlarımı gönder de güzelleşelim yanındada 50 tl unutma

Sonra bana gönder beleş ..eline sağlık alıcam galiba bu oyunu
Alt 06-19-2009, 03:25 PM   #5 (permalink)
PesTurkiye OFFLİNE TURNUVALAR Bölüm Moderatörü

LéO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Psn Network : LeOeRcn
Pes Nick : LéO
Pes Takım : BarceLona
Biografi : futboL
Doğum Tarihi : 25.07.1991

hiç haz etmedigim oyunlar o yüzden kalsın (: emegin saglık melih abi döktürmüşsn yine

Psn: LeOeRcn
Msn: ercn-aytrk@live.com
LéO isimli Üye şuanda online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2009, 04:36 PM   #6 (permalink)
Co-Admin

arkadascaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Takım : BEŞİKTAŞ
Psn Network : arkadassca
Pes Nick : arkadascaa
Pes Takım : BOLOGNA

Bu incelemeyi..
incelediklden sonra kararımı vrecem : )

infomus tarzı bişeyse at çöpe..
x men wolverin gibiyse tutar..
...

iyi aklıma geldi bak..
incelemeleri yaparken bide not düşsen..
Altarnatif oyunlar diye .. valla süper olur

PES 2008 BAŞARILAR
sv cup şampiyonu (ninja gaiden ödüllü)

PES 2009 BAŞARILARI
Az kaldı oluyodu : )

PES 2010 BAŞARILARI
Çok yakında...

arkadascaa isimli Üye şuanda online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2009, 04:46 PM   #7 (permalink)
PesTurkiye OFFLİNE TURNUVALAR Bölüm Moderatörü

LéO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Psn Network : LeOeRcn
Pes Nick : LéO
Pes Takım : BarceLona
Biografi : futboL
Doğum Tarihi : 25.07.1991

çok şey istiyosun ersin abi

Psn: LeOeRcn
Msn: ercn-aytrk@live.com
LéO isimli Üye şuanda online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2009, 04:57 PM   #8 (permalink)
Administrator

MARADONA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Psn Network : PESMARADONA
Pes Nick : MARADONA
Pes Takım : İNTER
Biografi : TELEKOMÜNİKASYON
Doğum Tarihi : 15.09.1973

Alıntı:
arkadascaa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu incelemeyi..
incelediklden sonra kararımı vrecem : )

infomus tarzı bişeyse at çöpe..
x men wolverin gibiyse tutar..
...

iyi aklıma geldi bak..
incelemeleri yaparken bide not düşsen..
Altarnatif oyunlar diye .. valla süper olur
x men wolverin deki tadı alırsın ersin,
-------------
PES2010 ( PS3 ) 12.SEZON CHAMPİONSHİP ŞAMPİYONU ( BOCA JUNİORS )
Siz hiç bir sarrafın bağırdığını duydunuzmu?
Kıymetli malı olanlar bağırmaz.
Domatesçi, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz.
Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz.
İnsan bağırırken düşünemez.
Düşünemeyenler ise hep kavga eder
MARADONA isimli Üye şuanda online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2009, 04:58 PM   #9 (permalink)
Patch Maker

*YuSuFBuLDu* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Takım : Fenerbahçe
Pes Nick : YuSuFBuLDu
Pes Takım : M.United
Doğum Tarihi : 12.11.1994

[BBilgi için sağol.[/b]
Alt 06-19-2009, 04:59 PM   #10 (permalink)
Co-Admin

arkadascaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Takım : BEŞİKTAŞ
Psn Network : arkadassca
Pes Nick : arkadascaa
Pes Takım : BOLOGNA

Alıntı:
LéO´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çok şey istiyosun ersin abi

Melih'e bu istekler az gelir..
Sende iste bi kaç bişe.. çok sevinir : )

Mesela şey de..
-abi şu oyunların video'larını yayınlasan ne güsel olurdu

hemen olar der : ) kırmas kimseyi

PES 2008 BAŞARILAR
sv cup şampiyonu (ninja gaiden ödüllü)

PES 2009 BAŞARILARI
Az kaldı oluyodu : )

PES 2010 BAŞARILARI
Çok yakında...

arkadascaa isimli Üye şuanda online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil