|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
Takım : GALATASARAY
Psn Network : koldemir
Pes Nick : raistlin
Pes Takım : milan
Biografi : .....
Doğum Tarihi : 13.08.1983
|
UFC 2009 Undisputed Oyun İncelemesi
![]() Vur veya indir ; UFC UNDİSPUTED “evet belki bu benim bu maceradaki 34. dövüşümdü. Ve evet belki de çok zor dövüşler geçirmiştim. Hatta o köhne spor salonunda ayak küçük parmağımı gary denen herifin kafatasında kırdığımda bundan zorlusu olamaz demiştim bunuda kabul ediyorum. Ama şu anda yerde gözümün önünde duran sağ ön dişimi görünce sanırım ne kadar acele ettiğimi söylemem bir şey anlam ifade etmeyecektir. Yinede şu anda iki şeyi tam olarak anladığımı belirtmek isterim. Birincisi asla yüzünün orta yerine topuk yememem gerektiği, ikincisi ise bana bu dövüşlere girdiğimde söylenen sözü anlamı. Gerçi bunun 34. dövüşe denk gelmesi sanırım benim şansım. Yada şansızlığım mı demeliydim ; its hard to say "uncle" when you dont have any teeth " İngilizce bilenler yukarıdaki cümleden sonra eminim “uncle” demeye çalışmışlar ve cümlenin anlamını çoktan çözmüşlerdir. Biz bilmeyenler içinde açıklamamızı yapalım. Yukarıdaki cümlenin Türkçe karşılığı “dişleriniz olmadığı zaman “amca” demek zordur” (amcanın İngilizcesi olan “uncle” kısmını “ankıl” şeklinde okuduğunuzda anlamını çözeceksiniz) Yukarıdaki cümle Ultimate fighting championship (ufc) dövüşlerinin resmi sloganı. Sadece bu cümle bile söz konusu organizasyonun sertliği ve acımasızlığı hakkında fikir verebilecektir kanaatindeyim. An itibariyle dünyada kabul edilen “en gerçekçi ve sert” spor olan ufc çok ilginç bir organizasyon. Dövüşler "octagon" adi verilen bir ringde yapılıyor. Kurucusu brazilian jiujitsu'nun önde gelen temsilcilerinden rorion gracie, (ki aynı zamanda kendisi gracie kardeşler denilen enteresan oluşumda en büyük kardeştir) tarafından bjj'nin etkinliliğini ortaya koymak için meydana getirilmiş, tüm stillere acık bir dövüş organizasyonudur. daha sonra gördüğü yoğun ilgi sebebiyle, yayın hakları çeşitli tv kuruluşları tarafından satın alınmiş ve bugünkü haline gelmiştir. Popülerliği gün geçtikçe artmakta bu spor’un. Ve her popülerliği artan şey gibi bununda sanal dünyaya taşınılması kaçınılmazdı. Yuke’s media creations bu popülerliği göz ardı etmedi ve konsollarımıza taşıdı. UFC undisputed amacı bize gerçek yaşamdaki UFC ortamını yaşatmak. peki bunu barşarıyormu? bunu hep birlikte göreceğiz. Dişlerinden sıkılanları bu tarafa alalım. UFC Undispited başlıyor... ![]() do not talk about "fight club" Güzel bir açılış videosu ile başlıyor oyunumuz. Her zaman gaza getiren açılış intro’larını sevmişimdir. Ufc’yide listeye alıyoruz bu konuda. Ardından oyunun menüsü geliyor ekrana ve size oyuna başlamadan önce oyunu öğrenmek ister misiniz şeklinde bir soru yöneltiliyor.(çok düşünceli bir oyun) Bu soruya kesinlikle ve kesinlikle evet demelisiniz. Çünkü karşınızda basit bir dövüş oyunu yok. Biz bu tutorial kısmını es geçip oyunumuzdan bahsedelim. Hemen bir dövüş açarak oyunumuza başlayalım. Ufc ile özdeşleşmiş bir çok dövüşçü oyunumuzda seçilir vaziyette. Siz sormadan söyleyeyim kimbo maalesef yok oyunda. Ama zaten pek aramıyorsunuz da onu. Dövüş yerini, hakemi ve round sayısı seçtikten sonra (bu round kısmındaki kızlara fazla takılmayın ) oyunumuza giriyoruz. Her zamanki gibi ilk olarak grafiklerden başlayalım işe. Ufc’nin muhteşem grafikleri var. Dövüş oyunlarında en önemli şey olan modellemeler harika kotarılmış. Ve yine dövüşçülerin üzerindeki detaylara çok özen gösterilmiş. Next-gen'nin en belirgin özelliği olan "ter damlası" olayı burada abartılmış durumda. dövüşçülerin yoruldukça terleme efektleri inanılmaz güzellikte. Fizik motoru oldukça iyi. Ve gerçek zamanlı hasar sistemi mükemmel. Dövüşçülerin yüzlerindeki hasarların detayı hem onlara acımamıza hemde oyunun çok fazla gerçekçi olmasına yardımcı oluyor. Çevre grafikleri ve çözünürlük iyi durumda. Renk paletine gri ve metalik tonlar hakim. Buda ortamı tam bir dövüş havasına sokuyor. Knock-out (bunun Türkçesi nasıl yazılıyordu ki?) anında oluşan efektler iyi düşünülmüş. ![]() Sesler’de tüm bu olumlu yorumların yanına rahatça katabileceğimiz kalitede. İlk değinmek istediğim müzikler olacak. Eğer metal ve heavy rock tarzı müzikleri seven biri iseniz oyunu sadece müzikleri için bile alabilirsiniz. Muhteşem bir sound track listesi var ve hepsi gaz amaçlı şarkılar. Ortam sesleri ve efektleri iyi, hakem’in sesi tek bir çeşit olması dışında sorunsuz. Spiker oldukça iyi. Dövüşçülerden çıkan sesler ise çok gerçekçi. Ama en çok sevdiğim şey çarpma ve vurma efektleri oldu. Birebir alınmış gibi duruyor. Oynanabilirliğe geçelim. Bu kısım aslında oyunun en başarılı ama anlaşılması en zor olduğu kısım. İlk önce şunu belirtmek istiyorum. Eğer gerçekten UFC oynuyorum veya oynadım demek istiyorsanız kesinlikle ama kesinlikle en az medium (tavsiyem hard) zorluk seviyesinde oynamanız. Çünkü bu oyunun birinci amacı gerçekçilik. Ve bunu sağlamayıda başarmışlar. Ama bu sadece dediğim zorluk seviyeleri için geçerli. Medium ve aşağısı zorluklar sanki böyle daha yüzeysel ve basit dövüşler yapmak isteyen kişiler için yapılmış ve kesinlikle oyunun potansiyelini yansıtmamakta. Oyunda ilk dikkat çeken şey vuruş hissi. Genelde bu deyimi fps oyunları için kullansak ta UFC için bunu konuşmasak olmayacak gibi duruyor. Çünkü demin bahsettiğimiz gerçekçilik hissinin ilk hissedildiği an burası. Bunun yanında tüm dövüşlerin bire bir kotarılmış olması insana gerçekten dövüştüğü hissini vermeye yetiyor hatta artıyor bile. Gerçekten yapımcılar bu konuda muhteşem bir iş çıkarmışlar. Ama bu dövüşleri yapmak inanın o kadar kolay değil. Yazının başında da söylediğim gibi (demedi deme İbrahim!) oyunu çok iyi öğrenmeniz gerekiyor. UFC’de iki çeşit dövüş stili bulunmakta. Çoğu dövüş sporunda dövüşçüler yere düştüğünde veya birbirlerini devirdiğinde dövüş durur ve ayakta devam eder. UFC’de ise bu kesinlikle söz konusu değil. Aslına bakarsanız ana öğesi yer dövüşleri bu sporun ve oyunda aynı bu şekilde. Ayakta çok fazla kalmıyorsunuz ve eğer yer dövüşlerini beceremiyorsanız ring’den kafanız önde dişleriniz yerde ayrılmanız olası. Ama bir kere dövüşmeyi öğrendiğiniz anda muhteşem dövüşler sizi beklemekte. ![]() Oyunun modlarına değinecek olursak offline olarak dövüşebileceğiniz gösteri modu harici 2mod daha var. Bunlardan biri kariyer modu. Kendi dövüşçünüzü yaratıp yeni bir kariyere başlatıyorsunuz. Ve aklınıza gelebilecek her türlü şeyi yaparak kariyerinizde ilerliyorsunuz. Bunların arasında sponsorlar için resim çektirme, sürekli antreman yapma, basın ile ilişkileri iyi tutma vs. vs. gibi ayrıntılarda bulunmakta ve oldukça güzel bir mod. Bir diğer mod ise klasik dövüşler. UFC’nin kısa sayılabilecek tarihinden efsane dövüşlri buradan bir kez daha yaşayabilirsiniz. Online fight… Ve tabiî ki artık günümüzün olmaz ise olmazı online mod. UFC’nin çok iyi bir online modu bulunmakta. Oldukça akıcı ve güzel serverlar var. Lag sorununu çok az yaşıyorsunuz. Ve iki iyi oyuncunun yaptığı dövüşlerin tadına doyum olmuyor gerçekten. Kısmen bağlanma sorunları yaşanıyor olsa da bunlar geçici oluyor. oyunun ömrünü çok uzatmış başarılı online modu. Peki bu oyunun hiçmi eksisi yok.aslına bakarsanız bulmak için biraz uğraşmak gerekiyor. Kariyer modunda ki üst üste unvan maçları biraz sıkıyor insanı. Ve her dövüş oyunun kaderi olan benzer dövüşler çok çok az olsa da yine burada da var. Bunun harici çok fazla eleştirilecek bir yan göremiyorum oyunda. Bir dövüş oyunu hakında aslında çok fazla yazılacak bir şey bulunmaz. Sonuçta ne yazarsanız yazın iki kişinin dövüştüğü bir oyunu anlatıyorsunuzdur. Ama UFC öyle bir oyunki ne yazarsanız yazın sanki onu anlatamıyormuş gibi hissettiriyor insana. Can bey oyunu bize gönderdiğini haber verdiği mail’inde “dövüş oyunlarının gran tourismo’su” gibi bir ifade kullanmıştı. Gerçekten bende şimdi rahatlıkla bu ifadeyi kullanabilirim. An itibari ile ps3’teki en iyi dövüş similasyonu diyebiliriz UFC için rahatlıkla. Siz yinede önce sorunları bir konuşarak halletmeyi deneyin… Grafik : 90 Ses : 89 Oynanabilirlik : 85 Oyun süresi : 89 Eğlence : 95 Genel : 90 Melih Koldemir - bu oyunun incelemesinde bize destek olan aral ithalat’a teşekkür ediyoruz…
Konu raistlin tarafından (06-10-2009 Saat 01:48 PM ) değiştirilmiştir.. |
| raistlin isimli Üye şuanda online konumundadır |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Co-Admin
Takım : BEŞİKTAŞ
Psn Network : arkadassca
Pes Nick : arkadascaa
Pes Takım : BOLOGNA
|
Eline sağlık melih...
okumadım ama bi sor niye diye ![]() ... .. Oyunun demosunu oynadım. UFC izlemek daha eğlenceliydi.. Gidip de alınacak bir oyun olmasada elinize bir yerden gecerse.. 1-2 gün güzel vakit geçirtir..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
PesTurkiye 1.Lig Futbolcusu
Takım : fatboyz
Psn Network : re_shot35
Pes Nick : reshot
Pes Takım : a.c milan
Biografi : www.teamfatboyz.com
Doğum Tarihi : 1980
|
ufc vuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu: )
kesinlikle denemeli
|
|
#4 (permalink) |
|
PesTurkiye OFFLİNE TURNUVALAR Bölüm Moderatörü
Takım : FENERBAHÇE
Psn Network : LeOeRcn
Pes Nick : LéO
Pes Takım : BarceLona
Biografi : futboL
Doğum Tarihi : 25.07.1991
|
emeğine sağlık melih abi... indirmek gerekli diye düşünüyorum.. (:
|
| LéO isimli Üye şuanda online konumundadır |
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Administrator
Takım : FENERBAHÇE
Psn Network : PESMARADONA
Pes Nick : MARADONA
Pes Takım : İNTER
Biografi : TELEKOMÜNİKASYON
Doğum Tarihi : 15.09.1973
|
emeğine sağlık melih,yazıyı zevkle okudum,
demo sunu indirdim ve son zamanlarda gördüğüm en iyi dövüş oyunu diyebilirim, şimdi değil ama fiyatlar biraz daha düşsün veya düşeş elime geçerse mutlaka alırım,
PES2008 ( PS3 )19.07 Dünya Fenerbahçe'liler Günü Kupasi Şampiyonu ------------- FİFA09 ( PS3 ) 8.SEZON CHAMPİONSHİP ŞAMPİYONU( ASTON VİLLA ) ------------- PES2010 ( PS3 ) 12.SEZON CHAMPİONSHİP ŞAMPİYONU ( BOCA JUNİORS ) ![]() ![]() ![]() Siz hiç bir sarrafın bağırdığını duydunuzmu? Kıymetli malı olanlar bağırmaz. Domatesçi, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz. Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz. İnsan bağırırken düşünemez. Düşünemeyenler ise hep kavga eder
|
| MARADONA isimli Üye şuanda online konumundadır |
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Co-Admin
Takım : Galatasaray,Göztepe
Psn Network : ahmetytm
Pes Takım : Manchester United
Biografi : Öğrenci,ÖSS
Doğum Tarihi : 15.09.1991
|
Demosu geldi dimi psne
?Uzun zamandır uğramıyorum psne ..eline sağlık abi.edit:gelmiş tamam .
![]() ![]() Gün Gelir BekLeriz.Gün Gelir Kükreriz.! M.K.ATATÜRK 1881-193∞ Konu ahmetytm tarafından (06-10-2009 Saat 05:26 PM ) değiştirilmiştir.. |
| ahmetytm isimli Üye şimdilik offline konumundadır |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Administrator
Takım : GALATASARAY
Psn Network : koldemir
Pes Nick : raistlin
Pes Takım : milan
Biografi : .....
Doğum Tarihi : 13.08.1983
|
eh kanki sonuçta bu bir dövüş oyunu. kendini tekrarlaması mecburiyetten kaynaklanıyor. ama bu eğri çok fazla. yani oyunu öğrenmek zaten baya bir zaman alıyor. hard mod'da dövüşmek ciddi anlamda efor gerektiriyor. bu yüzden erken sıkmıyor. birde online mod'un etkisi büyük bu konuda...
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|