|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
TAKIM TARAFTAR : GALATASARAY
PSN NETWORK : koldemir
FİFA TAKIM : raistlin
PES TAKIM : milan
BİOGRAFİ : .....
DOĞUM TARİHİ : 13.08.1983
|
Bionic commando ön inceleme ve Resident Evil %95 sürüm yeniden bakış (türkiyede ilk)
![]() Yıllar yılar önce... Sizi bilmiyorum ama ben eski bir oyuncu olarak yaşlandığımı ve zamanın geçtiğini birazcık oyun dünyasından anlıyorum. Tamam saçma bir düşünce olabilir, tamam evimde ayna da var. (hatta büyük bir tane) Ama bu duygu başka bir şey. Mesela her yeni pes veya fifa oyununun sonundaki rakama bakınca hüzünlenişim bundandır. Aklım hep o otomatik duvar paslarıyla gelip, forvetteki roberto carlos ile gol aradığımız günlere gider. Yada her yeni prince of persia oyununda aklıma ilk oyunu oynadığımdaki ağzım açık verdiğim tepkiler gelir. Ya monkey island’a ne demeli? Buna benzer bir çok oyunun aklıma getirdiği ilk şey zamanın nasıl ve ne kadar çabuk geçtiği ile ilgili anlamsız sorular oluyor. Aral ithalattan can bey’de bizi bionic commando’nun yeni oyununun gösterimine çağırdığında ilk düşündüğüm şeyler yukarıdakilere benzer düşünceler olmuştu. Tamam belki c64 yıllarında çok fazla bionic commando oynamıyordum. Sadece şöyle göz atıp geçmiştim. Ama o bir c64 efsanesi idi. Ve şimdi neredeyse ilk yapılışından 20 sene sonra 3 boyutlu ortama geçiş yapıyordu. Gerçekten yaşlanıyordum… Ama daha ölmedik tabii ki. En azından hala demir kollu kahramanımızı oradan oraya zıplatacak kadar kendimdeyim. Bakalım capcom bizim için neler hazırlamış. ![]() Bildiğiniz üzere (yada şimdi öğrendiğiniz üzere) capcom psn ve x-box live üzerinden bionic commando rearmed isminde, 20 yıl önceki oyunun yenilenmiş bir versiyonu yayınlamıştı. (birazcık yukarıda bir resmi olması lazım. hehe evet işte orda)Bu oyun şu anda hem psn’de hemde x-box live’da en çok satanlar listesinde üst sıralarda. Bu eski oyunun birebir aynısı ve remake’i olduğu için grafik ve animasyon harici çok fazla yenilik içermiyordu. Ama şimdiki konumuz önümüzdeki aylarda konsollarımızda olacak olan yeni nesil BC için. Kol kırılır...mı? Aral ithalatın karmaşık ama sevimli toplantı odasında (seviyorum o odayı nedense) yerimizi alıyoruz ve oyunumuza başlıyoruz. İlk olarak bizi uzuuunn (cidden uzun) bir açılış videosu karşılıyor bizi. Tutsak olan kahramanımız bir anlaşma sonucu serbest kalıyor. Ve oyuna giriyoruz. ![]() 3. boyutun büyüsü. Gerçekten capcom bu grafik olayını iyi beceriyor. Oynadığımız versiyon henüz bir preview. Haliyle grafiklerde hatalar göze çarpıyor ve yükleme süresi uzun. Ama bu haliyle bile grafikler oldukça iyiler ve “ben görsel şölen olacağım tutmayın beni” diye bağırıyor. Kahramanımız eski oyunların aksine tip olarak değişmiş durumda. Saçlar uzun, vücut daha farklı. Kastan çok atletik bir yapıya sahip. Objeler ve insanların modellemeleri oldukça iyi. Patlama efektleri fena değil. Yansımalar biraz aksasa da henüz tam bitirilmediği belli oluyor. aslında bu tip preview versiyonlarda grafikten bahsetmek biraz abes olabiliyor çünkü daha tamamlanmamış bir şey duruyor önümüzde. Yinede BC’nin umut verdiğini söyleyebilirim rahatlıkla. Sesler ise harika olmuş. Karakterimizin seslendirmesi çok çok iyi. Silah ve ortam sesleri iyi yapılmış. Müzik ortama göre değişiyor ve tatmin edici,, kulak tırmalamıyor. Efektler yerinde. Oyunun türünden bahsetmedik. Yeni BC bir tps oyunu. Oyun görüntü olarak biraz dark sector’ü andırıyor. Ama hareketler daha yumuşak ve aksiyon biraz daha fazla. Oyunun yapısı zaten ilk bölüm hariç bionic arm üzerine kurulmuş durumda. Bu eşsiz kol ile tutunamayacağınız ver, asılamayacağınız eşik yok. Bu yüzden zamanınızı genelde yolumuzu bulmak ve düşmanlarımızla savaşmak şeklinde geçiriyoruz. Yol bulma kısmı inanılmaz zevkli olmuş. Tabiî ki bu bionic arm’ı kullanmak o kadarda kolay değil. Daldan dala atlamaya başlayabilmeniz için birazcık alışmanız gerekiyor kontrollere. Kullanışlı ve kolay kontroler olduğundan çok fazla zorluk çekmiyorsunuz aslında. Ama sallanmak ve tutunmak başlarda sorun oluyor. zaten 2. bölüm tamamen bunun üzerine kurulu antremanlardan oluşuyor. Burayı iyice öğrenirsek oyunda işimiz iyice kolaylaşıyor. ![]() Bionic commandao gelecek vadeden bir oyun. henüz preview olmasına rağmen oynadığımız kısa anlarda bize eğlenceli saatler yaşattı. Eğer tekdüze olmayan bir oyun yaparsa capcom yeni bir efsaneye imza atabilir görüşündeyim ben. Zaten eskimeyen bir hayran kitlesine sahip oyunada bu yakışır. Bionic zombi... BC ile olan maceramızı kısa kesiyoruz. Çünkü önümüzde bir başka capcom efsanesi duruyor. Resident evil 5! Geçen aylarda türkiyede ilk kez beta versiyonunu oynayarak sizin için incelemiştik. Aradan geçen zamanda capcom RE5 için x-box live’da bizim oynadığımız demo versiyonu yayınladı çok olumlu tepkiler aldı. Oynanan bölümler oyunun 2. ve 3. bölümleriydi ama şimdi önümüzde hemen hemen bitmiş versiyon RE5 duruyor. Tabi ki biz durmuyoruz. Hemen geçiyoruz oyuna. Ve açılış videosu ile karşılaşıyoruz. ![]() Mükemmel. Daha öncede söylemiştim belki. Ama RE5’in grafikleri için söylenebilecek tek kelime bu. Bu kadar güzel yüz modellemesi, bu kadar güzel efektler, bu kadar güzel bir ortam kurgusu nasıl sağlanır bilemiyorum. Muhteşem bir açılış videosu karşılıyor bizi. Leon Afrika gelişi ve sheva ile tanışması gösteriliyor. Sheva ile konuşurlarken leon, shevanın bir sözü ile hayaller görüyor ve eski oyunlardan görüntüler görüyoruz. Ardından kasabaya doğru gidiyorlar birlikte, bu sırada kapıdaki görevli sheva’yı aramaya yelteniyor ama ters bir hareket ve cevapla ağzının payını alıyor. Bizde sheva’nın verdiği cesaret ile giriyoruz arkasından. Ve kontrol bize geçiyor. Sanırım ilk kez bir RE oyununda silah ve savaş olmadan şehirde bağımsız’a yakın dolaşma imkanı sunuluyor. Kasabada esas amacımız sheva’yı takip etmek. Ama bu sırada isterseniz kısmen etrafı gezebilirsiniz. İleride kasaba sakinlerinin bir adamı öldüresiye dövdüklerini görebiliyorsunuz. Ortam alabildiğine aydınlık. Ama müthiş bir gerginlik hissi verilmiş.Her an bir şeyler olacak diye tetikte bekliyorsunuz adeta. (gerçi silah yok bir şey olsa ne halt yiyeceğiz) sheva’yı takip ettikten sonra silah alabileceğimiz bir dostun yanına gidiyoruz. Ardından esas oyun başlıyor. Hemen biraz ileride şu ana kadar gördüğüm e netkileyici zombi dönüşümü videosunu izliyoruz… ![]() Buradan sonrası anlatmayayım artık.biraz gördüğümüz ip uçlarından bahsedelim. Hemen aklıma gelen ilk şey yeni oyuna girerken gördüğüm internet üzerinden coop olarak oynama seçeneği. Bu RE aleminde bir devrim. Artık evinizden dünya üzerinde istediğiniz RE fanatiği ile oyunu oynayabileceksiniz. Bunu aynı zamanda lan bağlantısı ile de yapmak mümkün. Bunun harici sheva çok geliştirilmiş gibi demo versiyona göre. Birazcık daha insiyatif alıyor ve işinizi kolaylaştırıyor. Menüler rahat ve kullanışlı olmuş. Sesler,grafikler zaten muhteşem. Her ne kadar fatih bey ırkçı bu oyun dese de Afrika ortamı çok güzel yansıtılmış. En çok hoşuma giden şey ise kapıların ve diğer tahta objelerin gerçekçi olarak hasar alması. Artık bir kapıyı açmak zorunda değiliz. Varsa kurşununuz parçalayın kapıyı gitsin. Aslında genel olarak baktığımda oyunda eksik bir nokta canlandıramıyorum kafamda. Sadece zombiler’in kurşun yediğindeki deformasyonları biraz eksik kalmış gibi. Bunun harici muhteşem bir oyun geliyor. Efsaneye yakışır bir RE’ye çok az kaldı… Evet gördüğümüz ve denediğimiz 2 oyunu da elimizden geldiğince size aktarmaya çalıştık. Son bir söz söylemek gerekirse güzel oyunun bizleri beklediğini söyleyebilirim. Ordan ayrılırken kesinlikle yüzümüzde tebessüm vardı. Bu tebessümün çoğu aral ithalattaki sıcak karşılama ve ağırlanma yüzünden olsa da, gördüğümüz güzel oyunların etkisi de çok fazla . bu yüzden aral ithalat’a teşekkür ediyor ve daha çok bir araya gelmeyi diliyoruz… Yinede yaşlandık be… Melih Koldemir
|
|
#3 (permalink) |
|
Administrator
TAKIM TARAFTAR : FENERBAHÇE
PSN NETWORK : PESMARADONA
FİFA TAKIM : FREİBURG
PES TAKIM : GETAFE
BİOGRAFİ : TELEKOMÜNİKASYON
DOĞUM TARİHİ : 15.09.1973
|
ELİNE SAĞLIK MELİH,
her iki oyunuda çıplak gözle melihle beraber gördük oynadık,tek kelime ile enfes grafiklere sahip çok hoşuma gitti açıkçası, hele resident evel da bir filmin içerisindeymiş gibi çok iyi grafiklere sahip,
![]() -PES2008 ( PS3 )19.07 Dünya Fenerbahçe'liler Günü Kupasi Şampiyonu -FİFA09 ( PS3 ) 8.SEZON CHAMPİONSHİP ŞAMPİYONU( ASTON VİLLA ) -PES2010 ( PS3 ) 12.SEZON CHAMPİONSHİP ŞAMPİYONU ( BOCA JUNİORS ) -1.FİFA12 ONLİNE RANKED LEAGUE ŞAMPİYONU( ROMA ) ![]() ![]() ![]() |
| MARADONA isimli Üye şuanda online konumundadır |
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Administrator
TAKIM TARAFTAR : GALATASARAY
PSN NETWORK : koldemir
FİFA TAKIM : raistlin
PES TAKIM : milan
BİOGRAFİ : .....
DOĞUM TARİHİ : 13.08.1983
|
ne çabuk okudun lan ![]() yok bu bizim uğurdan daha güzel ![]()
|
|
#5 (permalink) |
|
Administrator
TAKIM TARAFTAR : Galatasaray
PSN NETWORK : ahmetytm
PES TAKIM : Manchester United
BİOGRAFİ : Öğrenci
DOĞUM TARİHİ : 15.09.1991
|
Resident Evil süper gibi merakla bekliyorum..Eline sağlık abi..
|
|
#7 (permalink) |
|
Co-Admin
TAKIM TARAFTAR : BEŞİKTAŞ
PSN NETWORK : arkadassca
FİFA TAKIM : BOLOGNA
PES TAKIM : ATALANTA -İtalya BJK Şubesi
|
Şu oyunu'da tüplü tv'de oynarsam CAPCOM atlar bana : )
En kısa zamanda bi lcd çakmak lazım eve.. .. Eline emeğine sağlık melih.. biliyorsun gözlüklerin var ve uzun yazıları okuyamıyorum.. : ) RE5 sitesini ziyaret etmek isteyenler için.. http://www.residentevil.com/5/?fbid=UxbWgkjkv53
msn: arkadascaa@hotmail.com PSN: arkadassca PES 2008 BAŞARILAR sv cup şampiyonu (ninja gaiden ödüllü) PES 2009 BAŞARILARI Az kaldı oluyodu : ) PES 2010 BAŞARILARI yine olmadı... PES 2011 BAŞARILARI 1.sezon Lig Kupası Şampiyonluğu ... 4.sezon championship şampiyonluğu 4.Sezon Avrupa ligi Şampiyonluğu 8.Sezon Şampiyonlar ligi Şampiyonluğu Yıldızlar ligi Şampiyonluğu
|
| arkadascaa isimli Üye şuanda online konumundadır |
|