|
Örnek bir saldırı biçimi anlatırsak : benim 6 büyü puanım var diyelim. Yerde twin goblin kartım var. Elimdede elf kartı ile heal kartı var diyelim. Önce heal kartını kullanarak 2 büyü puanımı kullanıyorum ve goblin kartımın hp’sini yükseltiyorum. Geriye 4 büyü puanım kalıyor. Ardından action kartını kullanarak twin goblin kartım ile saldırı gerçekleştiriyorum. Geriye 1büyü puanım kalıyor. Bununlada elf kartımı alana sürüyorum ve bir saldırı daha gerçekleştiriyorum. Sıra rakip oyuncuya geçiyor.
Diğer function kartı cancel ise yaptığınız herhangi bir hamleden vazgeçmek istediğinizde kamereya göstermeniz gereken kart.
Evet sizinde anladığınız gibi (yani anlatabiliysemki ben şöyle bir geriye bakınca şüpheliyim bu konuda ) oyunumuzda kartların özelikleri ve kuracağınız yüzlerce değişik strateji çok büyük önem kazanıyor. Bu yüzden oyun sürekli yeni şeylere gebe.
Oyun modu olarak fazla bir seçeneğimiz yok aslında. Arena modu ile bilgisayara karşı veya arkadaşlarımıza karşı oynarken,online mod ile tüm dünyadaki E.O.J oyuncuları ile kapışabiliriz. (online oynamak için elinizdeki kartları deck builderdan sisteme kaydettirmeniz gerekiyor) judgement modunda ise yaratık kartlarını çabuk bir biçimde savaştırarak (4 karta kadar) hangi yaratık daha güçlü öğrenebilirsiniz.
Grafikler konusunda E.O.J gerçekten bize muhteşem anlar yaşatıyor. Her bir yaratık özenle çizilmiş ve büyü efektleri göz kamaştırıyor. Yaratıklar ortaya çıkarken adeta bakıp kalıyorsunuz. Summon efektleri ise devasa ve şahane.
Ses konusunda ise bir artı bir eksi ar diyebilirim oyunda. Oyun yapımcıları büyü efektleri,yaratık sesleri ve diğer savaş efektleri konusunda mükemmel bir iş çıkartmış olmalarına rağmen bütün bir oyuna sadece 2 çeşit müzik koymalarının sebebini anlamak mümkün değil. Ama yinede ses konusuda geçer not alıyor.
Oynanabilirliği zaten tartışmaya bile gerek yok dünya üzerinde olmayan bir sistemi gayet başarılı ve eğlenceli bir şekilde gerçekleştirmişler ve bizi memnun etmişler. Gerçekten kartlara hükmetmek ve yaptığınız hareketleri birebir ekranda görmek inanılmaz eğlenceli. Yapay zeka ve zorluk dereceleri çok iyi ayarlanmış.
oyun süresi olarak ise tek bir eleştrim olacak. Online oynama imkanı koyarak sürekli oynanan bir oyun yapmalarına rağmen. Oyunun bir hikaye modu olmayışı büyük eksiklik. Hemde bu kadar başarılı bir yapay zekaya sahip bir oyunda insan bir senaryo boyunca ilerliyememenin eksikliğini büyük ölçüde hissediyor. (ağlıyacağım şimdi)
Son sözleri söylemek gerekirse eye of judgement ps3 sahiplerine henüz tam anlamıyla hissedemedikleri “next-gen” duygusunu en iyi hissetiren oyun şu ana dek. Ve özellikle kamera dahil gelen 80 dolarlık fiyatı size hem güzel bir oyun hemde ilerde muhteşem şeylere yarıyacak olan playstation-eye kamerasına sahip olma şansını veriyor. (you-tube’deki eye videolarını izlemenizi tavsiye ederim.)
Başlarda karışık gelsede giderek sizi içine çeken yapısı ile eye of judgement her ps3 sahibinin alması gereken oyunlardan bence.
Artılar : kol kullanmadan muhteşem oynanabilirlik, ekrana hükmedebilme duygusu, güzel grafikler
Eksiler : oyun müziklerin sınırlı oluşu, kamera’nın zor ayarlanması, senaryo modunun olmayışı.
Editör’ün sözlü notları :
Grafik : 83
Ses : 78 Oynanabilirlik : 100
Oyun süresi : 85
Eğlence : 90
Genel : 88 Melih “raistlin” Koldemir